Sibirya Kaplanı geziniyor

Sibirya Kaplanı Özellikleri (Özet)

Sibirya Kaplanı, bir memeli türü olup 25 yıla kadar yaşarlar ve 350 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Sibirya Kaplanlarının maksimum hızları ise 96 km/saat.

Sibirya Kaplanı türüMemeli
Sibirya Kaplanları ne yerGeyik, Sığır, Bayağı Yaban Domuzu (etçil)
Sibirya Kaplanları kaç yıl yaşar18 yıl – 25 yıl
Sibirya Kaplanları kaç kilo100 kg – 350 kg
Sibirya Kaplanlarının boyu2.4 metre – 3.7 metre
Sibirya Kaplanlarının hızı96 km / saat
Sibirya Kaplanları nerede yaşarYoğun tropikal ormanlar
Sibirya Kaplanı Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmekte (Endangered)

Sibirya Kaplanlarının Yaşamları

Sibirya Kaplanı (İngilizcesi Siberian Tiger), (Amur Kaplanı ve Ussuri Kaplanı olarak da bilinir), batı ve orta Asya’da bulunan büyük bir kaplan alt türüdür. Dünyanın en büyük kaplan türüdür ve onu Hint yarımadasında bulunan Bengal kaplanı takip eder. Sibirya kaplanları bir zamanlar orta ve batı Asya’da ve Rusya genelinde bulunurdu. Ancak çatışma ve ormansızlaşma Sibirya kaplanını doğal yaşamının çoğunda soyunu tüketti.

anne ve yavru Sibirya Kaplanı geziniyor

Bugün Sibirya kaplanının yaşam alanı, şu anda korunan bir tür olan doğu Sibirya’nın bölümleriyle sınırlıdır. Sibirya kaplanları, en büyük kaplan alt türü olarak kabul edilir, ancak son raporlar Bengal kaplanının ortalama olarak Sibirya kaplanından daha büyük olduğunu göstermektedir. Sibirya’nın soğuk kışı boyunca kendilerini sıcak tutmak için kalın kürkleri vardır.

Sibirya Kaplanı dinleniyor

Sibirya kaplanının yaşam alanı aralığının örtüştüğü Sibirya’nın bazı bölümlerinde kurtlar ve ayılar gibi Sibirya kaplanının rakiplerini kovalamak veya öldürmek için daha baskın bir yırtıcı olduğu bilinmektedir.

Beslenme

Sibirya Kaplanı av peşinde

Sibirya kaplanları baskın ve etçil bir yırtıcıdır, avını hazırlıksız yakalama fırsatına sahip olana kadar avını takip ederek avlar. Sibirya kaplanları öncelikle geyik, yaban domuzu, sığır ve keçi gibi daha büyük memelileri avlar.

Üreme

anne ve yavru Sibirya Kaplanı

3 ila 4 aylık bir gebelik döneminden sonra dişi Sibirya kaplanı 5 yavruya kadar doğum yapar. Yenidoğan Sibirya kaplanı yavruları yaklaşık 1 kg ağırlığındadır ve kör ve çaresizdir. Anne onları yaklaşık 2 ay boyunca sütle besliyor ve daha sonra yavruları et ile tanışıyorlar. Bu yavrular ilk 18 ay boyunca annelerine bağımlıdır ve daha sonra kendi başlarına avlanmaya başlarlar.

genç bir Sibirya Kaplanı

Sibirya Kaplanı Nesli Tükenmekte Olan Bir Tür

Bugün, ormansızlaşmanın neden olduğu habitat kaybı ve insanların kaçak avlanması nedeniyle Sibirya kaplanları nesli tükenmekte olan bir tür olarak kabul edilmektedir. Tüm kaplan türlerinin en büyüğü olmasına rağmen doğada 500’den az Sibirya kaplanı kaldığı düşünülmektedir. Sibirya kaplanının büyüklüğü ve gücü nedeniyle, kendi doğal ortamında yırtıcısı yok. Habitat kaybını ve Sibirya kaplanlarını avlayan insanlar bu kaplan türü için tek tehdittir.

Sibirya Kaplanı geziniyor

Sibirya Kaplanlarının Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Memeliler
(Mammalia)
Takım
(Order)
Etoburlar
(Carnivora)
Aile
(Family)
Kedigiller
(Felidae)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here